Krstić – Građane na lokalnom nivou muče i pitanja koja nisu ekološka

0
77

Aktivista pokreta Tvrđava iz Smedereva, Nikola Kolja Krstić je izjavio da su razlozi za pobunu i proteste mnogo širi od samih ekoloških tema i da građane na lokalnom nivou posebno muče i pitanja koja nisu ekološka, navodeći kao primer korupciju, loš standard stanovništva kao i nepotizam i partijsko zapošljavanje.

Ekološki aktivista iz Smedereva Nikola Kolja Krstić je izjavio da su ljudi na ekološke proteste dolazili zbog prava na zdravlje i životnu sredinu – čistu vodu, vazduh i zemlju, a ne samo zbog dva sporna zakona koji su povučeni. On je naveo da su razlozi za pobunu bili mnogo širi od teme Rio Tinta – za Smederevo je to Železara, za Bor je Ziđin, za Zrenjanin pitanje čiste vode, ali i da građane na lokalnom nivou posebno muče i pitanja koja nisu ekološka. Pitali smo ga da li je to dovoljan razlog da se protesti nastave ili je svrha protesta ipak postignuta.

Aktivista pokreta Tvrđava iz Smedereva, Nikola Kolja Krstić je izjavio da su razlozi za pobunu i proteste mnogo širi od samih ekoloških tema i da građane na lokalnom nivou posebno muče i pitanja koja nisu ekološka, navodeći kao primer rasprostranjenu korupciju, loš standard stanovništva kao i nepotizam i partijsko zapošljavanje. Krstić je mišljenja da su to sve razlozi zbog kojih protesti treba da se nastave možda u nekoj drugoj formi i najavio “vruće proleće” zato što ključni problemi nisu rešeni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here