Goran Kovačević – Gomex-ovi potrošači nemaju razloga za brigu

0
156

Govoreći o skoro viđenim gužvama u prodavnicama, redovima na kasama i polupraznim rafovima direktor kompanije Gomex Goran Kovačević je rekao da Gomex-ovi potrošači nemaju razloga za brigu jer kompanija nema probleme u snabdevanju niti najave dobavljača o smanjivanju količine robe.

U marketima je poslednjih nedelja znatno porasla tražnja za osnovnim životnim namirnicama, pre svega za brašnom, uljem i šećerom. Trgovci kažu da u rafove neprekidno dodaju brašno koje sa njih nestaje. Najviše se kupuju veća pakovanja. Kakva je situacija u Gomexovim prodavnicama pitali smo direktora Gorana Kovačevića.

Evropa se suočava sa deficitom jedne od osnovnih životnih namirnica, suncokretovog ulja, pošto je stao izvoz iz Ukrajine. Trenutno u EU ima zaliha ulja za samo četiri do šest nedelja, navodi evropska asocijacija uljarske industrije. Iz te asocijacije navode da je zbog krize u Ukrajini obustavljen izvoz oko 200.000 tona ulja mesečno, što je između 35 i 45 odsto potrošnje u EU. Ministri poljoprivrede zemalja zapadnog Balkana poručili su nedavno da u regionu nema nestašica osnovnih životnih namirnica, da su trgovine dobro snabdevene i da nema razloga za veću zabrinutost građana. Govoreći o skoro viđenim gužvama u prodavnicama, redovima na kasama i polupraznim rafovima direktor kompanije Gomex Goran Kovačević je rekao da Gomex-ovi potrošači nemaju razloga za brigu jer kompanija nema probleme u snabdevanju niti najave dobavljača o smanjivanju količine robe i istakao da se eventualno može očekivati nestašica uvoznih artikala dok će asortiman osnovnih životnih namirnica ostati pokriven u potpunosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here