Stefanović obišao pripadnike Četvrte brigade kopnene vojske u Vranju

0
118

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane obišao je danas pripadnike Četvrte brigade kopnene vojske u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike Četvrte brigade kopnene vojske u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju. On je tom prilikom rekao da se vidi koliko su ljudi u Četvrtoj brigadi kopnene vojske spremni da u svakom trenutku odgovore na poziv otadžbine da je brane.

Stefanović je naveo da je zadatak Ministarstva odbrane i Vojske Srbije ulaganje u nova sredstva i modernizaciju.

Tokom obilaska, komandant Četvrte brigade, brigadni general Novica Petrović upoznao je ministra odbrane sa stanjem i zadacima jedinice nakon čega je ministar Stefanović prisustvovao prikazu obuke pripadnika oklopnih jedinica.
U okviru današnje posete, kojoj su prisustvovali i zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković i načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić, ministar Stefanović obišao je Spomen sobu Četvrte brigade kopnene vojske u kojoj su od zaborava sačuvane uspomene na vojnike, policajce i građane Vranja i Pčinjskog okruga u svim ratovima od 1878. godine.

Posle obilaska Spomen sobe, ministar Stefanović upisao je u Knjigu utisaka sledeće reči:
„Veličanstvena postavka u ovoj Spomen sobi govori o tradiciji, hrabrosti i požrtvovanosti srpskih vojnika i naročito o njihovoj ljubavi prema Srbiji. Čuvajte zauvek sećanja na ove heroje naše zemlje!“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here