Politički analitičar Đorđe Vukadinović smatra da bi Vladeta Janković zbog svoje karijere i svega što je radio u životu ali i zbog godina starosti bio bolji kandidat za funkciju predsednika države.

Stranke polako biračima predstavljaju svoje kandidate na izborima na svim nivoima. Politički analitičar Đorđe Vukadinović je izjavio, gostujući u emisiji „Dobar, loš, zao“, da bi Vladeta Janković bio mnogo bolji predsednički, nego kandidat za gradonačelnika Beograda. Zamolili smo ga da obrazloži ove svoje navode i da prokomentariše kakve šanse ima Janković na beogradskim izborima.

Vladeta Janković, nekadašnji ambasador Jugoslavije u Vatikanu i Velikoj Britaniji, kandidat je široke koalicije opozicionih partija i pokreta na beogradskim izborima, a lista pod brojem pet nosi naziv„Vladeta Janković – Ujedinjeni za pobedu Beograda“. Osamdesetjednogodišnji Janković, inače filolog i profesor Univerziteta u Beogradu, dugo je deo političke scene.

Politički analitičar Đorđe Vukadinović smatra da kandidatura Jankovića za gradonačelnika Beograda nije dobar potez jer je ta funkcija operativno-izvršna, te da bi Janković zbog svoje karijere i svega što je radio u životu ali i zbog godina starosti bio bolji kandidat za funkciju predsednika države.