Brnabić – Oproštajna poseta ambasadora Republike Austrije

0
41

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Austrije u Srbiji Nikolausa Luterotija, kojem je tom prilikom izrazila zahvalnost na izuzetnoj saradnji tokom protekle četiri godine i unapređenju bilateralnih odnosa na svim poljima.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Austrije u Srbiji Nikolausa Luterotija. Brnabić je istakla da su odnosi Srbije i Austrije na uzlaznoj putanji i da očekuje da taj trend bude nastavljen, uz ocenu da je nedavna poseta austrijskog kancelara to i potvrdila. Bila je to značajna poseta za nas, naglasila je premijerka.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnim svetskim temama, ali i o nastavku ulaganja austrijskih investitora u Srbiji. Ambasador Austrije je istakao da iz Beograda odlazi bogatiji za značajno diplomatsko iskustvo i brojne prijatelje, da je bila privilegija i zadovoljstvo raditi u Srbiji, a da je podrška njegove zemlje uvek bila u potpunosti iskrena i da će tako i ostati.

Predsednica Vlade je poželela ambasadoru Luterotiju mnogo uspeha na novoj dužnosti, rekavši da je u Srbiji uvek dobrodošao.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here