Radoslav Milojičić Kena o ekonomskim odnosima Srbije i Kine

0
166

Komentarišući ekonomske odnose Srbije i Kine predsednik Srpske levice Radoslav Milojičić Kena je izjavio da Srbija poslednjih godina umesto svestrane saradnje i pospešivanja razvoja vlastite privrede teži da se pretvori u kapiju za prolaz kineske robe i usluga i prostor za nekontrolisanu proizvodnju tehnologijama koje ne ispunjavaju osnovne standarde zaštite na radu i zaštite životne sredine.

Srpska levica osudila je, kako su naveli, obmane koje aktualna vlast širi kako bi trgovinski sporazum sa Kinom predstavila kao uspeh i dokaz da srpska privreda može ravnopravno da konkuriše u svetu. Predsednik Srpske levice Radoslav Milojičić Kena naveo je u saopštenju da izjava premijerke Ane Brnabić o „nebu kao jedinoj granici zahuktale nacionalne ekonomije“, pripisuje njenom neznanju i svesnom izboru da Srbiju zatvori van granica savremenog sveta. Zamolilo smo ga da prokomentariše ekonomske odnose Srbije i Kine, ali i premijerkinu izjavu o nacionalnoj ekonomiji Srbije.

Komentarišući ekonomske odnose Srbije i Kine predsednik Srpske levice Radoslav Milojičić Kena je izjavio da Srbija poslednjih godina umesto svestrane saradnje i pospešivanja razvoja vlastite privrede teži da se pretvori u kapiju za prolaz kineske robe i usluga i prostor za nekontrolisanu proizvodnju tehnologijama koje ne ispunjavaju osnovne standarde zaštite na radu i zaštite životne sredine. Milojičić je istakao da je u odnosima sa Kinom veći naglasak na ulaganjima, nepovoljnim kreditima i ,,kvazizvaničnoj pomoći nego na trgovini i ekonomiji“, navodeći nepovoljan položaj građana Srbije koji rade u kineskim radnjama 25 dana u mesecu bez plaćenih doprinosa za lični dohodak koji je manji od minimalne zarade u našoj državi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here