Vučić – Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

0
107

Na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je održana danas i kojom je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarano je o aktuelnim temama u vezi sa događajima u Ukrajini, ali i dešavanjima na Kosovu i Metohiji u vezi sa izborima, kao i o energetskim i pitanjima snabdevanja osnovnim životnim namirnicama.

Danas je održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost. Članovi tog tela su razgovarali o aktuelnim temama u vezi sa dejstvima u Ukrajini, ali i dešavanjima na Kosovu i Metohiji u vezi sa izborima, kao i energetskim i pitanjima snabdevanja osnovnim životnim namirnicama, koja su takođe u fokusu zbog sukoba koji se vodi na evropskom tlu. Sednica je održana u Palati Srbija, a predsednik Aleksandar Vučić se potom sastao sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Sednici su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministri odbrane i policije Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, direktor BIA Bratislav Gašić, predstavnici bezbednosnog sektora, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je juče da će Priština i Podgorica dobiti odgovor Beograda po pitanju zabrane glasanja na izborima. Kako je naveo, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti tražio je od Beograda da prizna nezavisno Kosovo kako bi se organizovali izbori na teritoriji KiM. Predsednik je poručio i da će odgovor biti sa “dalekosežnim posledicama”.

Vučić se sinoć sastao i sa patriajrhom SPC Porfirijem. Oni su razgovarali o pitanjima izbeglica iz Ukrajine, ali i o situaciji na Kosovu i Metohiji. Predsednik je informisao patrijarha o poslednjim odlukama prištinskog rukovodstva, situaciji u regionu, kao i o izazovima sa kojima se Srbija suočava u svetlu događanja u Ukrajini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here