Dejan Lučić – Priča o građanskoj Bosni i Hercegovini je prevara

0
163

Prema rečima pisca Dejana Lučića, priča o građanskoj Bosni i Hercegovini je prevara a inicijatori Apela za spas Bosne i Hercegovine “prevaranti i lažovi” koji nemaju nikakav kredibilitet.

Trojica članova poslednjeg Predsedništva Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ), Stjepan Mesić iz Hrvatske, Bogić Bogićević iz Bosne i Hercegovine i Vasil Tupurkovski iz Severne Makedonije pripremaju dokument nazvan “Apel za spas Bosne i Hercegovine” u kojem ističu da je građanska država jedino rešenje za BiH. Kako prenosi Hina, apel će biti upućen ključnim instancama unutar i izvan BiH na kojima se odlučuje o toj zemlji, ali je namenjen i „svima kojih se to tiče”, kao i celoj javnosti. Šta bi trebalo da se nađe u tom Apelu za spas Bosne i kako ocenjuje trenutnu situaciju u BiH pitali smo pisca Dejana Lučića.

Prema pisanju hrvatskog nedeljnika Nacional,  Mesić, Bogićević i Tupurkovski u dokumentu pod nazivom “Apel za spas Bosne i Hercegovine”, zagovaraju sasvim suprotno rešenje za BiH od etničkih koncepata Republike Srpske i BiH, koje podržavaju vlasti iz Beograda i Zagreba. Za razliku od takvih politika, koje u nacionalno podeljenoj zemlji nastoje dodatno da osnaže etnički na račun građanskog načina odlučivanja, inicijatori i autori ovog Apela uvereni su da je jedino rešenje za Bosnu i Hercegovinu građanska država.

Prema rečima pisca Dejana Lučića, priča o građanskoj Bosni i Hercegovini je prevara a inicijatori ovog Apela “prevaranti i lažovi” koji nemaju nikakav kredibilitet. Lučić je naglasio da se za rešenje situacije u Bosni  treba držati izvornog Dejtonskog sporazuma i primeniti sve ono što u njemu piše.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here