Profesor dr Alek Račić o tranziciji bivših članova DS-a u SNS

0
277

Profesor dr Alek Račić je izjavio da je tranzicija bivših članova Demokratske stranke u Srpsku naprednu stranku trajala osam godina i da je to sada jedna stranka samo predsednik nije isti.

U jednoj od emisija na portalu Srbin info tema je bila saradnja i savezi između ideološki različitih političkih opcija u Srbiji. Upravo u toj emisiji profesor doktor Alek Račić je izjavio da bivša i sadašnja vlast imaju dogovor da se ne hapse međusobno. Zamolili smo ga da pojasni ove svoje navode.

Iako je ne tako davno Aleksandar Vučić izjavio u medijima da Srpska napredna stranke ne sme sebi da dozvoli da se pretvori u Demokratsku stranku, od 2012. godine kad je Demokratska stranka pala sa vlasti, do danas, što zbog potrebe da budu na vlasti, što zbog činjenice da nisu ideološki opterećeni,  veliki broj onih koje su naprednjaci nazivali „žuta bagra“ su preko noći promenili stranačke boje i prihvatili ideje i načela SNS. Tako su se pod okriljem vladajuće partije našla neka od prepoznatljivih lica iz Demokratske stranke. Jedan od najpoznatijih je aktuelni zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a tu su još i ministar finansija Siniša Mali, ministarka Gordana Čomić u svojstvu “nestrančke ličnosti”, kao i Aleksandar Šapić, Goran Knežević, Jelena Trivan i mnogi drugi.

Nakon izbornog poraza 2012. godine, značajan broj lokalnih odbora tadašnje Demokratske stranke preko noći je promenio stranačke boje prešavši u Srpsku naprednu stranku, sledeći politiku Aleksandra Vučića.

Profesor dr Alek Račić smatra da je tranzicija bivših članova Demokratske stranke u Srpsku naprednu stranku trajala osam godina i da je to sada jedna stranka samo predsednik nije isti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here