Vulin – Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom

0
35

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom i istakao da je Srbija, koju vodi Aleksandar Vučić jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i postala deo antiruske histerije.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom i istakao da je Srbija, koju vodi Aleksandar Vučić  nikada neće biti deo antiruske histerije u kojoj se otima imovina državljana Rusije i imovina Ruske Federacije, baš kao što neće zabranjivati ruske medije, niti će rusku decu izbacivati iz škola, a ruske pisce i naučnike brisati iz školskih udžbenika. Vulin je naglasio da civilizacija koja bi uklonila ruske pisce, naučnike, borce za slobodu, koja bi se odrekla svega što je ruski narod dao svetu, bila bi veoma siromašna civilizacija. Oni koji bi da izbrišu Dostojevskog nikada nisu pročitali da svet ne vredi koliko jedna dečja suza, zato i mogu da pozivaju na ubistvo ruske dece”, istakao je srpski ministar policije na sastanku sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je naglasio da je Srbija samostalna država koja sama bira prijatelje i da nikada neće zaboraviti da je Ruska Federacija 2015. godine svojim vetom u Savetu bezbednosti, nakon dogovora dvojice predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, sprečila donošenje rezolucije po kojoj bi na sramotu i porugu istini, srpski narod bio proglašen prvim genocidnim narodom u istoriji sveta”, poručio je ministar policije Vulin tokom razgovora sa ruskim ambasadorom Bocan-Harčenkom.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je naglasio da policije Republike Srbije i Ruske Federacije imaju izuzetnu saradnju, baš kao što veoma uspešno Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije sarađuje sa Ministarstvom za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica prirodnih katastrofa, kao i Rosgvardijom i svim drugim bezbednosnim strukturama na zajedničkom zadatku borbe protiv transnacionalnog organizovanog kriminala. Ministar policije Aleksandar Vulin izrazio je uverenje da će se saradnja dveju država razvijati na obostranu korist i zahvalio se na doslednoj podršci Ruske Federacije kada je u pitanju borba za očuvanje celovitosti Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here