Doktorka Valentina Arsić Arsenijević o Vajber grupi “LNRE – Ivermektin preporuke”

0
341

Doktorka Valentina Arsić Arsenijević iz grupe građana “Lekari i roditelji za nauku i etiku” je izjavila da Vajber grupa  “LNRE – Ivermektin preporuke” nije promovisala lečenje kovid 19 ivermektinom već je  pomagala savetima svakome ko je od njih taj savet tražio, i dodala da  je veliki broj studija i kliničkih ispitivanja pokazao pozitivno dejstvo tog preparata u prevenciji i lečenju kovid 19.

Redovna profesorska na Medicinskom fakultetu doktorka Valentina Arsić Arsenijević našla se u žiži interesovanja zbog njenog učešća u kontroverznoj Vajber grupi koja se bavi promovisanjem ivermektina za prevenciju i lečenje kovida 19. Nakon smene prof. dr Bojka Bjelakovića početkom novembra, o čemu je „Blic“ pisao i nakon što su eksperti dve katedre Medinskog fakulteta dostavili zvanično obaveštenje dekanu fakulteta Lazaru Davidoviću da “ivermektin” ne treba primenjivati za prevenciju i lečenje kovida, profesorka Arsić Arsenijević povukla se iz grupe. Koji su razlozi ulaska u grupu i izlaska iz nje pitali smo doktorku Arsić Arsenijević.

Redovna profesorka Medicinskog fakulteta dr Valentina Arsić Arsenijević je izjavila da Vajber grupa  “LNRE – Ivermektin preporuke” nije promovisala lečenje kovid 19 ivermektinom već je radila jedan human i častan posao pomagažući savetima svakome ko je od njih taj savet tražio, i dodala da  je veliki broj studija i kliničkih ispitivanja pokazao pozitivno dejstvo tog preparata u prevenciji i lečenju kovid 19.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here