Reljić – Rusija je korak ispred u naoružanju u odnosu na Kinu

0
111

Novinar i sociolog Slobodan Reljić je izjavio da ne postoji neko ko stvarno misli da Rusija nema oružje, posebno što je opštepoznata činjenica da je Rusija korak ispred u naoružanju u odnosu na Kinu.

Portparol kineske ambasade u SAD Liu Pengju izjavio je da nikada nije čuo za to da je Moskva tražila vojnu pomoć od Pekinga nakon što je započela vojnu akciju u Ukrajini. On je naglasio da je prioritet Kine da spreči da napeta situacija u Ukrajini izmakne kontroli. Kako komentariše dešavanja u Ukrajini i odnose velikih sila povodom tih dešavanja pitali smo sociologa i novinara Slobodana Reljića.

Pojedini američki mediji objavili su da je Rusija od Kine zatražila vojnu opremu nakon što je 24. februara započela invaziju na Ukrajinu, navodeći da neimenovani američki zvaničnici nisu precizirali koju je vrstu oružja tražila Rusija niti kako je Kina odgovorila na to.

Američke vlasti upozorile su Peking da će biti posledica ako Kina pokuša da pomogne Rusiji da nadoknadi gubitke od sankcija koje su uvele SAD i njihovi saveznici, naglasivši da američka vojska ne učestvuje u borbenim dejstvima na teritoriji Ukrajine i da neće biti upućena u tu zemlju.

Komentarišući pisanje pojedinih američkih medija koji su objavili da je Rusija od Kine zatražila vojnu opremu,  novinar i sociolog Slobodan Reljić je rekao da je u pitanju neka vrsta propagandnog rata koji ima dublje korene i da ne postoji neko ko stvarno misli da Rusija nema oružje, posebno što je opštepoznata činjenica da je Rusija korak ispred u naoružanju u odnosu na Kinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here