Sukob Nemanje Šarovića i Aje Jung tokom performansa „Dela govore“

0
228

Gradska odbornica Srpske napredne stranke i direktorka organizacije Beogradski festival igre Aja Jung i kandidat za gradonačelnika Beograda Nemanja Šarović sukobili su se u centru Beograda, na performansu lidera pokreta “Ljubav, vera, nada” u Knez Mihailovoj ulici.

Pokret „Ljubav, vera, nada“  je u četvrtak uveče u centru Beograda održao performans „Dela govore“, na kojoj su iznete tvrdnje da je Beogradski festival igre funkcionerke SNS za četiri godine prihodovao 131 milion dinara, od kojih je 117 miliona dobila „od različitih nivoa vlasti, od lokalne do republičke“. Ovaj performans je očigledno zasmetao direktorki Beogradskog festivala Aji Jung pa je ona tokom performansa došla u verbalni sukob sa liderom pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanjom Šarovićem, a zatim je osoba iz grupe gradske odbornice SNS udarila Šarovića.

Iz pokreta „ljubav, vera, nada“ su istakli da su teži incident i teže povrede izbegnuti samo zahvaljujući prisebnosti Nemanje Šarovića, koji nije želeo da se spušta na nivo napadača i da se fizički obračunava sa huliganima. Šarović je osudio “fizičko i verbalno nasilje zaštitnog lica” Aje Jung i pozvao je tužilaštvo i policiju da bez odlaganja reaguju, kako se slične situacije ne bi ponavljale i kako posledice sledeći put ne bi bile daleko teže.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here