Petrović o odnosu međunarodne zajednice prema rešavanju kosovsko-metohijskog problema

0
99

Naučni savetnik dr Dragan Petrović je izjavio da je medijatorstvo Evropske unije, NATO-a i Sjedinjenih Američkih Država nekorektno i uvek na srpsku štetu, ne samo kada je u pitanju Kosovo i Metohija nego uopšte srpski interes.

Od početka 2022. zabeleženo je tri puta više incidenata prema Srbima na KiM u odnosu na isti period prošle godine. Dvostruki standardi zapadnog dela međunarodne zajednice od početka karakterišu njihovu politiku prema rešavanju kosovsko-metohijskog problema. Za jednostrane upade specijalnih jedinica Rosu na sever pokrajine i uvođenje trgovinske blokade na robu iz centralne Srbije, Brisel i Vašington su pozvali „obe strane da se uzdrže od jednostranih poteza i smire tenzije”. Dok su snajperi bili upereni u kosmetske Srbe, pomalo paradoksalno zvuči – na Zapadu su opominjali i Beograd. Zbog čega postoje dvostruki aršini i koliko to otežava rešavanje kosovskog pitanja upitali smo Dragana Petrovića.

Komentarišući politiku zapadnog dela međunarodne zajednice prema rešavanju kosovsko-metohijskog problema, naučni savetnik dr Dragan Petrović je izjavio da je posredi jedno  medijatorstvo Evropske unije, NATO-a i Sjedinjenih Američkih Država koje je nekorektno i neravnopravno za srpsku stranu i uvek na srpsku štetu, ne samo kada je u pitanju Kosovo i Metohija nego uopšte srpski interes.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here