Radoslav Milojičić Kena – Srpska levica zalagaće se za nov program i nove ljude u politici

0
310

Predsednik stranke Srpska levica Radoslav Milojičić Kena je izjavio da će se ova stranka koja je naslednik Komunističke partije zalagati za nove ljude u politici i da u svom političkom programu neće zadržati ništa što je staro.

Komunistička partija, čiji je predsednik bio Joška Broz, unuk Josipa Broza Tita, promenila je naziv u Srpska levica, a potom je za predsednika predložen i izabran Radoslav Milojičić Kena. Šta će od stare stranke Srpska levica zadržati u svom daljem radu, a koliko će se stranka ipak promeniti i na čemu će počivati njen program pitali smo predsednika Srpske levice Radoslava Milojičića Kenu.

Odluka da Komunistička partija promeni ime u Srpska levica doneta je jednoglasno na kongresu ove partije, a kao razlog promene je navedeno to što sa ovim imenom nije imala priliku da prođe ni u medijima, niti bilo gde, kazao je osnivač Komunističke partije, a sada počasni predsednik Srpske levice, Joška Broz. Izbor Radoslava Milojičića Kene, bivšeg potpredsednika i poslanika Demokratske stranke za predsednika Srpske levice je prema Brozovom mišljenju  logičan jer mu je „cela porodica na toj levoj strani”.

Radoslav Milojičić Kena je naglasio da su neformalni razgovori s ljudima iz Komunističke partije trajali dve godine i da se iz njih rodila ideja da neka nova politička generacija počne da se bavi politikom na ozbiljan način, te da u svom daljem radu neće zadržati ništa od programa stare stranke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here