Vraćanje infrastrukture u prvobitno stanje u naselju Ruža Šulman do kraja naredne nedelje

0
69

Aktivnosti na povezivanju krakova na glavni vod i vraćanje infrastrukture u prvobitno stanje u naselju Ruža Šulman trebale su biti sprovedene krajem ove nedelje, ali su zbog najave obilnih padavina odložene za kraj naredne nedelje, odnosno kada se stvore potrebni vremenski uslovi, saopšteno je iz JKP “ Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin.

Zbog pitanja kojima se građani obraćaju JKP „Vodovod i kanalizacija“, a koja se odnose na vraćanje infrastukture (putne i one na zelenim površinama) u naselju Ruže Šulman u prvobitno stanje nakon završetka radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ovom naselju ovo preduzeće želi da ukaže na sledeće činjenice i da time otkloni sve dileme.

Svi radovi koji se odvijaju u okviru rekonstrukcije kompletne vodovodne mreže u naselju Ruže Šulman, stare više od 50 godina, vrše se planski i u zadatim rokovima. U potpunosti su završeni građevinski radovi na postavljanju 2,5 km nove vodovodne mreže, izgrađeni su šahtovi na zelenim površinama i ispred svakog objekta, izmešteni su vodomeri iz objekata u novoizgrađene šahtove, postavljeno je 10 novih podzemnih hidranata,  ugrađeni su ventili za svaki objekat i za svaki krak vodovodne mreže, svih 48 objekata je priključeno na novu vodovodnu mrežu, u dva navrata je testirana i dezinfikovana mreža i ono najvažnije svi objekti se snabdevaju vodom iz nove mreže.

Preostalo je da se izvrši praćenje rada (monitoring) novoizgrađene mreže, koje je u toku, nakon toga povezivanje krajnjih tačaka krakova vodovodne mreže (u pitanju su ograđeni iskopi koji su ostali nezatrpani) na novoizgrađeni deo glavnog voda i vraćanje javnih površina, putnih i zelenih, u prvobitno stanje. Aktivnosti na povezivanju krakova na glavni vod i vraćanje infrastrukture u prvobitno stanje trebale su biti sprovedene krajem ove nedelje, ali su zbog najave obilnih padavina odložene za kraj naredne nedelje, odnosno kada se stvore potrebni vremenski uslovi. Iako odložene i te aktivnosti će biti sprovedene u okviru zadatih rokova. Dakle, sve aktivnosti se sprovode planski i biće realizovane u potpunosti i u za to predviđenom roku.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin koristi priliku da se zahvali svim stanovnicima ovog naselja na strpljenju i razumevanju tokom neophodnih višesatnih isključenja koja su bila neophodna kako bi se svih 48 objekata priključilo na novoizgrađenu vodovodnu mrežu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here