Danas od 15 sati, litar evrodizela košta 197 dinara, a benzina BMB 95 premium 175 dinara, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

Od danas u 15 časova do narednog petka cena litre evrodizela koštaće 197 dinara, a benzina 175 dinara, objavilo je Ministarstvo trgovine. Cena dizela je tako niža za jedan dinar u odnosu na prethodnih 7 dana, dok je benzin pojeftinio za jedan dinar i 5 para. Ministarstvo obaveštava privredne subjekte koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Telefon za prijave nepravilnosti u vezi primene Uredbe o ograničenju visine cena naftnih derivata je 066/8470027.

Kada je prošlog petka Ministarstvo trgovine objavilo maksimalne maloprodajne cene goriva, otvorilo se pitanje zašto je dizel poskupeo za nešto više od 11 dinara po litru dok je benzin zadržao cenu iz prethodne nedelje, kada se oba derivata proizvode iz sirove nafte čiji se skok na berzama ovih dana intenzivno prati. Cena sirove nafte otišla je u nebesa kad je počeo rat u Ukrajini, ali je potom pala. Ali, cene na pumpama ostale su rekordne.