Ministar Vulin obišao novu policijsku stanicu u Svilajncu

0
132

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas prilikom obilaska prostorija nove Policijske stanice u Svilajncu, da će država Srbija nastaviti da ulaže u jačanje i razvoj srpske policije, u poboljšanje materijalnog statusa njenih pripadnika, te da se nastavlja masovna izgradnja i rekonstrukcija policijskih objekata.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Vulin, obišao je danas prostorije nove Policijske stanice u Svilajncu i tom prilikom rekao da je svako ulaganje u policiju ulaganje u bezbednost i sigurnost naših građana, naših ulica, kvartova, svakog mesta, grada i opštine. Država Srbija je, kako je rekao Vulin, u prethodnom periodu pokazala koliko ceni tvrdoglavu i snažnu borbu naših policajaca za mir i sigurnost građana i naše države, ne samo kroz poboljšanje uslova rada, već i kroz jačanje njihovog materijalnog položaja. On je rekao da je ponosan na novu Policijsku stanicu u Svilajncu, baš kao što je ponosan i na svaki drugi policijski objekat koji je izgrađen i obnovljen u proteklih godinu i po dana.

Ovako masovna obnova i izgradnja policijskih uprava, stanica, ispostava, vatrogasnih objekata ne pamti se još od šezdesetih godina prošlog veka istakao je ministar policije i naglasio da će od sada pripadnici policije u Svilajncu imati nov, moderan, savremen prostor za rad, jer je apsolutno sve sređeno, od fasade, preko instalacija i nameštaja. On se zahvalio Opštini Svilajnac koja je ustupila zgradu za novu policijsku stanicu. Ministar Vulin je podsetio da su pored nove Policijske stanice Svilajnac, izgrađene i rekonstruisane i mnoge druge policijske stanice i ispostave i u Lebanu, Bojniku, Bajinoj Bašti, te da su mnoga mesta širom Srbije po prvi put dobila svoju policijsku ispostavu kao što je slučaj na Kopaoniku, Zlatiboru, Staroj Pazovi i drugim mestima.

Ministar policije Aleksandar Vulin zahvalio se predsedniku opštine Predragu Milanoviću i Opštini Svilajnac, koja je policiji ustupila zgradu u kojoj je smeštena nova policijska stanica, istakavši da policija, društvo i lokalna samouprava imaju isti zajednički cilj, sigurne i bezbedne ulice i škole. Pre početka sastanka sa načelnikom Policijske stanice Svilajnac Dejanom Mikićem koji ga je informisao o stanju bezbednosti prostora koji pokriva ova stanica, ministar je položio cveće na spomen-ploču poginulim policijskim službenicima Policijske stanice Svilajnac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here