Za obnovu vrtića, škola i domova učenika u Vojvodini 175 miliona dinara

0
62

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore o finansiranju i sufinansiranju rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i investicionog održavanja 61 objekta predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i domova učenika.

U holu Pokrajinske Vlade predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore o finansiranju i sufinansiranju rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i investicionog održavanja objekata predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i domova učenika, za šta je iz pokrajinskog budžeta opredeljeno 175 miliona dinara. Na nivou osnovnog obrazovanja sredstva u visini od 121 milion dinara dodeljena su za 41 ustanovu, 37 miliona dinara je opredeljeno za deset srednjih škola, za tri učenička doma 5,5 miliona, dok je za sedam predškolskih ustanova izdvojeno 11,5 miliona dinara.

Konkurs za finansiranje i sufinansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, investicionog i tekućeg održavanja objekata ustanova osnovnog, srednjeg obrazovanja i vaspitanja, učeničkog standarda i predškolskih ustanova na teritoriji autonomne pokrajine Vojvodine sprovodi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine/nacionalne zajednice, a reč je o veoma važnom konkursu, rekao je pokrajinski sekretar Žolt Sakalaš.

Sredstva će, između ostalog, biti izdvojena za zamenu stolarije, sanaciju sanitarnih čvorova i krovne konstrukcije, energetsku sanaciju objekata, rekonstrukciju elektroenergetskih instalacija i instalacija za zagrevanje objekata, kao i za druge radove u cilju poboljšanja uslova za njihovo korišćenje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here