Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, u razgovoru sa polaznicima 11. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane, naglasio je značaj jačanja naših službi bezbednosti, prvenstveno kroz ulaganje i stručno usavršavanje njenih pripadnika, koji su oslonac i snaga države u očuvanju mira, stabilnosti i bezbednosti.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa polaznicima 11. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane. On je poručio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova potpuno posvećeno stručnom usavršavanju svojih pripadnika, i to kroz različite vidove obuka, uz napomenu da je ulaganje u opremu i naoružanje izuzetno važno, ali da je ulaganje u ljude još bitnije. Država će nastaviti da jača i razvija bezbednosni sektor, istakao je ministar, dodavši da će svi koji završe Kriminalističko-policijski univerzitet i školovali su se da bi postali vredni i čestiti policajci uvek imati prioritet prilikom zapošljavanja u MUP-u. Ministar policije Aleksandar Vulin poželeo je novim polaznicima uspešno školovanje, izrazivši uverenje da će stečeno znanje upotrebiti tokom dalje profesionalne karijere, ali i za rad za svoju državu i građane.

Jedanaestu klasu polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane čine članovi Vlade Srbije, organa državne uprave i službi Vlade Srbije, kao i članovi Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Bezbednosno-informativne agencije i članovi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.