Dačić se sastao sa ambasadorom Švajcarske

0
70

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas u posetu ambasadora Švajcarske Konfederacije Ursa Šmida.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić je, tokom sastanka sa ambasadorom Švajcarske Konfederacije Ursom Šmidom, bilateralne odnose dve zemlje ocenio kao vrlo dobre, uz značajan potencijal za njihovo dalje unapređenje. Istakao je da je pozitivno što je prisutan intenzivan politički dijalog na svim nivoima, te napomenuo da postoji dosta prostora za unapređenje međuparlamentarne saradnje, jer ona nije dovoljno razvijena i ne odgovara nivou naših ukupnih odnosa.

Ambasador Šmid složio se da su odnosi dve zemlje na veoma visokom nivou, ali i da postoji potencijal za dalje unapređenje kontakata u svim oblastima. Kada je ekonomska saradnja u pitanju, istakao je da je ona u poslednjih nekoliko godina u usponu. Predsednik Dačić je napomenuo da je naš osnovni cilj da privučemo što veći broj švajcarskih investicija, kao i da povećamo robnu razmenu.

Tokom razgovora Šmid je rekao da je 8 predstavnika Švajcarske učestvovalo u posmatračkoj Misiji OEBS, koja je pratila nedavno održane izbore. Iskoristio je priliku da pohvali rad predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića tokom prethodnog mandata, kao i njegovu ulogu i doprinos u međustranačkom dijalogu. Istakao je da je za Švajcarsku institucija parlamenta veoma značajna i da će u narednom sazivu nastaviti da podržava rad parlamenta kroz različite projekte, kao i da planira niz projekata za podršku lokalnih skupština.

Sagovornici su takođe razgovarali o situaciji u regionu i aktuelnim izazovima sa kojima se suočava globalna zajednica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here