Mihajlo Ulemek – Sav kriminal u Srbiji počinje od Crne Gore

0
320

Komentarišući optužniću protiv Veljka Belivuka za krivična dela u Crnoj Gori nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde Mihajlo Ulemek je rekao da sav kriminal u Srbiji počinje od Crne Gore, koja je plastenik za kriminalce te da je ovo prvi put da je čuo da neko iz Srbije ide u Crnu Goru da bi vršio krivična dela.

Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković saslušani su u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) povodom likvidacija izvršenih u Crnoj Gori. Oni se terete za stvaranje kriminalne organizacije i ubistva izvršena u Crnoj Gori, a saslušanje je obavljeno uz prisustvo crnogorskih istražnih organa. Koliko često klanovi iz Srbije vrše krivična dela u Crnoj Gori i obrnuto pitali smo Mihajla Ulemeka nekadašnjeg pukovnika Srpske dobrovoljačke garde.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore Belivuku, Miljkoviću kao i Nebojši Jankoviću i Ratku Živkoviću na teret stavlja krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo. Belivuk ima svojstvo organizatora, a ostali članova. Crnogorsko tužilaštvo ih tereti za ubistva Damira Hodžića, Adisa Spahića i otmicu Mila Radulovića zvanog Kapetan. Na prvom saslušanju Belivuk, Miljković i Janković, rekli su da nisu izvršili krivična dela i objasnili da tada nisu bili na teritoriji Crne Gore, da su na teritoriju Crne Gore ušli legalno i da su se tako i vratili u Srbiju. Međutim, u vreme izvršenja ovog krivičnog dela za njih je na snazi bila zabrana ulaska u Crnu Goru, i tužilaštvo Crne Gore im na teret stavlja da su u zemlju ušli ilegalno.

Govoreći o kriminalu u Srbiji i Crnoj Gori Mihajlo Ulemek, nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde je rekao da sav kriminal u Srbiji počinje od Crne Gore, koja je plastenik za kriminalce te da je ovo prvi put da je čuo da neko iz Srbije ide u Crnu Goru da bi vršio krivična dela.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here