Zoran Ostojić – Besmislena priča da je Kosovo zbog dešavanja u Ukrajini ugroženo od strane Srbije

0
121

Kosovo traži prijem u NATO što je prema mišljenju novinara Zorana Ostojića, pokušaj Kurtija da u vreme kada je u Evropi poremećen mir, izvuče neku korist za Kosovo. On je rekao da je besmislena priča da je Kosovo, usled dešavanja u Ukrajini, ugroženo od strane Srbije podsetivši da se na Kosovu nalaze NATO trupe koje su mandat dobile od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti je rekao da je “balkanska šestorka”, posebno Kosovo, u opasnosti zbog ruskog pritiska i uticaja. Kurti je dodao da bi zarad trajnog mira ova šestorka trebalo da uđe u EU i NATO što pre. Dok ruski napad na Ukrajinu zabrinjava balkanske zemlje, prema rečima Kurtija, tzv. Kosovo oseća pretnju Srbije, koja ima bliske vojne, političke i ekonomske odnose sa Kremljom. Kako komentariše ovu Kurtijevu izjavu pitali smo novinara Zorana Ostojića.

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je u intervjuu za francuski “Mond” da je ruski predsednik Vladimir Putin bio u iskušenju da proširi rat dalje od Ukrajine, a po oceni Kurtija, najugroženiji region je Zapadni Balkan. Rusija bi tu, kako je rekao Kurti, mogla da proširi rat i bez upotrebe svoje vojne moći, preko Srbije i Republike Srpske. On je takođe naveo da su veze između Rusije i Srbije mnogo jače nego što ljudi zamišljaju i da Kosovo traži integraciju u NATO, jer su tako bezbedniji.

Novinar zoran Ostojić smatra da Kurti pokušava, u trenutku kada su narušeni mir i stabilnost u Evropi, da izvuče korist za Kosovo. On takođe smatra besmislenom priču da je Kosovo ugroženo od strane Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here