Milan Stamatović – Vlada Srbije da povuče glas za izbacivanje Rusije iz Saveta za ljudska prava UN

0
86

Predsednik Zdrave Srbije, Milan Stamatović, pozvao je Vladu Srbije da preinači odluku kojom je ambasador Srbije glasao za izbacivanje Rusije iz Saveta UN za ljudska prava upozorivši da ovaj čin preti da ugrozi tradicionalno prijateljstvo Srbije i Rusije koje ima ogromnu podršku naroda Srbije.

Predsednik Zdrave Srbije, Milan Stamatović, pozvao je Vladu Srbije da preinači odluku kojom je ambasador Srbije, u Generalnoj skupštini UN, glasao za izbacivanje Rusije iz Saveta UN za ljudska prava . On je upozorio da su to protivzakonito učinili tehnička vlada koja nema mandat za donošenje ovakvih strateških odluka, kao i ambasador Nemanja Stevanović, koji je zaostali kadar nekadašnjeg ministra diplomatije Vuka Draškovića, i koji otvoreno zastupa antirusku i pro-NATO opciju u Srbiji. Stamatović je upozorio da ovaj čin preti da ugrozi tradicionalno prijateljstvo Srbije i Rusije koje ima ogromnu podršku naroda Srbije.

„Rusija je uvek bila uz Srbiju. Na istom mestu u UN, ruski ambasador Vitalij Čurkin, kojem je naš narod podigao spomenik u Republici Srpskoj, uložio je veto na sramnu britansku rezoluciju čiji je cilj bio da žigoše čitav srpski narod kao genocidan. Samo zahvaljujući Rusiji izbegli smo da pred istorijom budemo označeni kao genocidan narod. Nepravedno je da se Rusiji u UN odužujemo na ovaj način“ – istakao je Stamatović.

On je naveo da je Rusija garant očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije po pitanju Kosova i Metohije, kao i očuvanja dejtonskih nadležnosti Republike Srpske. Bez podrške i prijateljstva Rusije, prvo što će NATO uraditi, nastaviće sa rasparčavanjem Srbije i planom da se uništi Republika Srpska – rekao je Stamatović. Jučerašnje glasanje Srbije u UN predstavlja falsifikovanje izborne volje građana, ali i pokazatelj kakav bi zaokret Srbija mogla da napravi u svojoj spoljnoj politici u budućnosti – naveo je Stamatović.

On je pozvao Vladu Srbije da vodi odgovornu politiku i da ne preduzima korake za koje nema legitimitet i većinsku podršku naroda.Takvi koraci mogli bi da izazovu unutrašnju nestabilnost koja bi zaustavila ekonomski rast Srbije i doprinela još dubljim podelama i podizanju tenzija u društvu – zaključio je Stamatović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here