Vulin – Formirana prva Sportska jedinica MUP-a

0
188

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je danas u Nastavnom centru „Makiš“ uručio rešenja prvim pripadnicima novoformirane Sportske jedinice i tom prilikom izrazio uverenje da će Sportska jedinica doprineti još većoj afirmaciji i popularizaciji sporta u okviru policije, ali i u okviru čitavog srpskog društva.

Ministar policije Aleksandar Vulin, koji je danas u Nastavnom centru „Makiš“ uručio rešenja prvim pripadnicima novoformirane Sportske jedinice, istakao je da su država Srbija i Ministarstvo unutrašnjih poslova posvećeni razvoju sporta, da je u prethodnih godinu i po dana intenzivno ulagano u razvoj sporta u policiji, te da će Sportska jedinica zasigurno doprineti još većoj afirmaciji i popularizaciji sporta u okviru policije, ali i u okviru čitavog srpskog društva.

Svakom pripadniku Sportske jedinice biće omogućeno da se priprema i trenira na adekvatan način, uz najbolje uslove za rad, napredak i razvoj, rekao je Vulin i dodao da će ministarstvo dati svoj pun doprinos kako bi oni postizali vrhunske rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima. „Uveren sam da ćete u narednom periodu najvišim odličjima obradovati Ministarstvo unutrašnjih poslova, baš kao i čitavu državu”, poručio je ministar policije.

Vulin je rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova sada u prilici da sport učini dostupnim svim svojim pripadnicima te da je važno da policijski službenici očuvaju svoje zdravlje, ali i da je isto tako važno da se jačaju sposobnosti snaga bezbednosti. On se zahvalio Olimpijskom komitetu, Sportskom savezu Srbije, Bokserskom savezu Srbije, Streljačkom savezu Srbije i svim ostalim granskim nacionalnim savezima na dosadašnjoj zajedničkoj saradnji u cilju razvoja i promocije sporta u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Prva 24 pripadnika Sportske jedinice osvajači su najviših odličja i medalja na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima u različitim sportskim disciplinama poput boksa, streljaštva, atletike, karatea i drugih disciplina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here