Dačić se sastao sa abasadorom Države Katar

0
47

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu ambasadora Države Katar u Republici Srbiji Farisa Rumija Al Naima.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić poželeo je uspešan mandat ambasadoru Katara Farisu Rumiju Al Naimu, te istakao da se bilateralni odnosi između dve zemlje razvijaju uzlaznom putanjom. Izrazio je spremnost da, bez obzira na buduću funkciju, nastavi da doprinosi jačanju saradnje i prijateljskih veza između Katara i Srbije, kao što je to radio i tokom mandata na mestu predsednika Skupštine i ministra spoljnih poslova. Kada je u pitanju parlamentarna saradnja, predsednik Dačić ponovio je da predsednik parlamenta Katara ima otvoren poziv da dođe u posetu, te napomenuo da će jedan od prvih zadataka budućeg saziva Skupštine biti i formiranje novih poslaničkih grupa prijateljstva, između ostalog i sa Katarom.

Ambasador Farisa Rumija Al Naima se složio da su bilateralni odnosi dobri i da treba raditi na njihovom jačanju, naročito kroz direktne kontakte. Iskoristio je priliku da predsedniku Narodne skupštine prenese pozdrave predsednika katarskog Savetodavnog veća – Šure Hasana bin Abdule al Ganema. Konstatovao je da postoje dobra iskustva u ekonomskoj saradnji dveju zemalja, ali da je ona još skromna uz mnogo neiskorišćenih mogućnosti, izrazivši u isto vreme nadu da će poboljšanje epidemiološke situacije pomoći češćim kontaktima poslovnih ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here