Milan St. Protić – Opozicija bolje da ostane opozicija u Beogradu

0
108

Istoričar Milan St. Protić je, kada je u pitanju formiranje vlasti u Beogradu, rekao da je za opoziciju bolje da ostane opozicija, da jača te da na sledećim izborima ostvari pobedu protiv slabe režimske većine.

U Beogradu će jedan odbornički mandat presuditi za jednu ili drugu stranu, smatra bivši gradonačelnik Beograda Milan St. Protić. Prema svim prilikama, na strani opozicije biće 54 odbornika, a na strani vlasti 56. Nasuprot mišljenjima mnogih, on ne misli da bi promena vlasti u Beogradu dovela do promene vlasti na nivou čitave države. Kako komentariše rezultate beogradskih izbora i koga vidi na vlasti u Beogradu do narednih izbora pitali smo istoričara Milana St. Protića.

Gradska izborna komisija usvojila je rešenje o ponavljanju izbora za odbornike Skupštine grada Beograda na četiri biračka mesta u glavnom gradu Srbije koje će se održati u subotu, 16. aprila, od 7.00 do 20 časova. Ukupan broj birača na ta četiri biračka mesta gde će biti održano ponovljeno glasanje ostaje isti i iznosi 5.803 birača. Listići na kojima će građani zaokruživati jednu od 12 lista biće led sive boje što je, kako je rekao predsednik GIK-a Zoran Lukić, najbliže beloj boji u kojoj je bio listić za glasanje 3. aprila, a kontrolni listić će biti kajsija boje.

Kada je u pitanju formiranje vlasti u Beogradu nakon konačnih rezultata izbora istoričar Milan St. Protić je rekao da je za opoziciju bolje da ostane opozicija, da jača te da na sledećim izborima ostvari pobedu protiv slabe režimske većine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here