Ministar Stefanović se sastao sa rukovodstvom fabrika odbrambene industrije

0
45

Ministar odbrane Nebojša Stefanović danas se sastao sa rukovodstvom fabrika odbrambene industrije. Teme razgovora bile su unapređenje poslovanja fabrika i razvojni projekti na kojima ove fabrike rade zajedno sa Vojskom Srbije.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović danas se sastao sa rukovodstvom fabrika odbrambene industrije „Prvi partizan“ iz Užica, „Milan Blagojević-namenska“ iz Lučana, HK „Krušik“ iz Valjeva i kompanija „Sloboda“ iz Čačka. Ministar Stefanović razgovarao je sa rukovodstvom fabrika o unapređenju njihovog poslovanja, kao i razvojnim projektima na kojima rade zajedno sa Vojskom Srbije i našim vojnim institutima.

Kako je najavljeno na sastanku, tokom ove nedelje na vojnom poligonu „Pasuljanske livade“ biće testirano neko od novih sredstava naoružanja i vojne opreme proizvedeno na bazi pameti domaćih stručnjaka. Ministar odbrane je podsetio da je u subotu na Pasuljanskim livadama izvedena združena taktička vežba „Vatreni štit 2022“ u noćnim uslovima koja je pokazala da Srbija ima Vojsku i vrhunski uvežbanu i vrhunski opremljenu.

„Naši momci i devojke dejstvovali su sa više od 100 sredstava borbene tehnike, među kojima su brojna proizvod domaće pameti i domaćih fabrika. Nastavljamo i sa opremanjem i sa razvojem sopstvenih sredstava, kao i investiranjem u ljude, kako bi jačali Vojsku kao snažan odvraćajući faktor,  koji garantuje da će naš narod nastaviti da živi u miru i stabilnosti“, rekao je Stefanović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here