Goran Kovačević – Poslovanje koče uslovi, siva ekonomija i sistem

0
81

Kao glavne prepreke za poslovanje u Srbiji predsednik Nadzornog odbora kompanije Gomex i predsednik Odbora za ekonomiju Pokreta slobodnih građana Goran Kovačević naveo je komplikovane generalne uslove poslovanja, sivu ekonomiju, ali i politički sistem, koji je baziran na iskorišćavanju javnih preduzeća.

Goran Kovačević, predsednik Nadzornog odbora kompanije Gomex i predsednik Odbora za ekonomiju Pokreta slobodnih građana uspešni je privrednik već 3 decenije. Pitali smo ga šta je najveći problem privrednika u našoj zemlji, ali i šta je ono što bi država mogla sa svoje strane da učini kako bi im olakšala položaj na tržištu te kakvu politiku, kada su u pitanju ekonomija i privreda, nudi Pokret slobodnih građana.

Ministarstvo privrede obezbedilo je prošle godine dve milijarde dinara bespovratnih sredstava za četiri programa finansijske podrške privrednicima. Za Program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme, za Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte, za Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju te za Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene i mlade.

Privrednici se najčešće žale na dostupnost finansiranja, na nelojalnu konkurenciju i manjak stručnog kadra, a najčešće pomoć ili savet traže po pitanju plaćanja poreza i neporeskih dažbina, angažovanja radnika, elektronskog poslovanja, onlajn trgovine, inspekcijskog nadzora i Google mapiranja.  Kao glavne prepreke za poslovanje u Srbiji predsednik Nadzornog odbora kompanije Gomex i predsednik Odbora za ekonomiju Pokreta slobodnih građana Goran Kovačević naveo je komplikovane generalne uslove poslovanja, sivu ekonomiju, ali i politički sistem, koji je baziran na iskorišćavanju javnih preduzeća.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here