Vučić odgovorio na optužbe Kurtija i Đukanovića

0
82

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas šefu crnogorske države Milu Đukanoviću i premijeru privremenih vlasti u Prištini Aljbinu Kurtiju da imaju veće brige, poput kriminala, korupcije i ekonomije, i da bi trebalo Srbiju da ostave na miru.

U svom odgovoru na optužbe iz regiona povodom nabavke naoružanja iz Kine predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u poslednjih šest meseci ubrzana kampanja žigosanja Srbije, koja dolazi iz pojedinih centara moći, ali pre svega iz dela regiona koji svoj uspeh uvek vidi u neuspehu i propasti Srbije.

Predsednik Srbije je istakao da je suština u želji da se naudi Srbiji, da Srbija uvek bude kriva, slaba, onako kako su je oni doživljavali kada su proglašavali nezavisnost Kosova, ili pokazivali da je Srbija dovoljno uspešna samo kada se ne pita gde je, ni šta joj je činiti u budućnosti, kada je ekonomski razorena kao što je bila pre 15 ili 20 godina.

Juče je predsednik Crne Gore MIlo Đukanović rekao da naoružavanje Srbije uvek zabrinjava i “pojačava osećaj ugroženosti i bezbednosti u Evropi”. „U ovom slučaju, reč je o produženoj tendenciju narožavanja Srbije iz zemalja koji se pojavljuju kao otvoreni neprijatelji Evrope i NATO”, kazao je Ðukanović.

Nabavka oružja za srpsku vojsku bila je i tema za kosovskog premijera Aljbina Kurtija koji je rekao da se Srbija naoružava “jer se plaši da će ostati sama”, kao i da je budžet tzv. kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) povećan u prethodnoj godini s obzirom na naoružavanje Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here