Marina Lipovac Tanasković – Budžet Beograda se troši netransparentno

0
145

Potpredsednica Narodne stranke Marina Lipovac Tanasković izjavila je da budžet Beograda za 2022. godinu nije razvojni, kao i da nije, kako se tvrdi, najveći budžet glavnih gradova u regionu. Ona je naglasila da u njemu nema kapitalnih investicija, nema većih ulaganja niti infrastrukturnih projekata.

Kako ocenjuje budžet Beograda za 2022. godinu i koje su njegove najveće mane te na šta najviše odlazi novac Beograđana pitali smo Marinu Lipovac Tanasković.

Odbornici Skupštine Grada Beograda usvojili su  budžet za 2022. godinu u iznosu od 160,3 milijardi dinara, odnosno 1,3 milijardi evra. To je najveći budžet u istoriji Grada Beograda, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je kazao da će budžet za 2022. godinu biti za sedam odsto veći nego prethodni, ali bez povećanja poreza na imovinu, koji je jedan od osnovnih prihoda grada.

Budžet Grada je 2013. godine bio manji od 600 miliona evra. Za 10 dana naš grad će dugovati 281 milion evra i to govori kakav smo posao uradili za prethodne četiri godine i kako smo se domaćinski ponašali – naveo je Vesić na sednici u  Skupštini grada. Istakao je da je budžet za 2022. godinu veći jer je povećana privredna aktivnost.

Opozicija, s druge strane,  ne osporava da je budžet veći ali otvoreno izražava sumnje da se legalno i pravično troši. Najveća mana beogradskog budžeta je što jedna trećina ide u apsolutno nepoznatom pravcu, istakla je Marina Lipovac Tanasković, potpredsednica Narodne stranke

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here