Prosvetarima između Uskrsa i 1. maja 10.000 dinara pomoći

0
145

Stiže još 10.000 dinara pomoći za zaposlene u javnom sektoru. Ovaj put pomoć će biti opredeljena za prosvetare, najavio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Po 10.000 dinara pomoći svima zaposlenim u zdravstvu država je isplatila početkom januara ove godine, a sa sličnom praksom podrške je i nastavila. Pre neki dan isplaćeno je i po 10.000 dinara i svima zaposlenima u socijalnim ustanovama, a sada su na redu i prosvetari. Oni će pomoć, kako je najavljeno, dobiti izmđu Uskrsa i 1. maja. Nismo potvrdili da ćemo povećati plate prosvetarima, rekao sam da razmatramo. A dan nakon izbora su me napali. Sada kažem, prosvetari će primiti po 10.000 dinara. Ima ih 133.000 i svi će dobiti novčanu podršku između Uskrsa i 1. maja. Mi to možemo da izguramo i tu pokazujemo koliko smo odgovorni – istakao je predesednik.

Vrlo brzo stiže i pomoć za malde. Pravo na novih 100 evra državne pomoći imaju mladi od 16 do 29 godina. Na listi onih koji ispunjavaju uslove biće praktično svi koji do kraja maja napune 16 godina ili oni koji do tada steknu državljanstvo Srbije. Novac će biti isplaćen u junu ove godine i to u prva tri dana meseca. Ukoliko ste već bili prijavljeni za prethodnu pomoć od 100 evra koju je država isplaćivala mladima, nova prijava neće biti potrebna. Izuzetak su oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo. Prijava za ostale biće između 16. i 31. maja. Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ceo proces je jednostavan.

“Broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne”, rekao je nedavno ministar Siniša Mali. Podsetimo prva državna pomoć za mlade od 100 evra počela je sa isplatom 1. februara. Tada je novac dobilo oko 1. 017.000 mladih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here