Dan sećanja Republike Srbije na žrtve Holokausta

0
55

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je državnoj ceremoniji posvećenoj obeležavanju nacionalnog Dana sećanja Republike Srbije na žrtve Holokausta, genocida i i druge žrtve fašizma i tom prilikom rekao da Srbija želi mir i život i sebi i svima drugima u ovom teškom trenutku koji je pogodio Evropu i svet.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je državnoj ceremoniji posvećenoj obeležavanju nacionalnog Dana sećanja Republike Srbije na žrtve Holokausta, genocida i i druge žrtve fašizma i otkrio spomen ploču posvećenu žrtvama ustaškog koncentracionog logora Jasenovac, na Starom sajmištu u Beogradu, na delu reke Save od Brankovog mosta do mosta Gazela, koji su gradske vlasti proglasile Obalom jasenovačkih žrtava.

Vence su, posle predsednika Vučića, položili i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i njegov zamenik Goran Vesić te predstavnici Udruženja logoraša… Ceremoniji su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, među kojima i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu je državni praznik, odnosno dan sećanja, koji se obeležava u Srbiji svake godine, 22. aprila. Posvećen je sećanju na Srbe, ali i Rome i Jevreje, koji su stradali u masovnim zločinima tokom Drugog svetskog rata u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj i u okupiranoj Jugoslaviji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here