Nacionalna platforma za zaštitu od vršnjačkog nasilja „Čuvam te“

0
92

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je danas, na otvaranju konferencije o nacionalnoj platformi “Čuvam te” za prevenciju i zaštitu od vršnjačkog nasilja, da Vlada ima nultu toleranciju za takav oblik  nasilja i da je to jedno od osnovnih pitanja funkcionisanja našeg društva u budućnosti.

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas otvaranju konferencije o nacionalnoj platformi za prevenciju i zaštitu od vršnjačkog nasilja pod nazivom „Čuvam te“ i tom prilikom ukazala na značaj ove platforme, koja je namenjena deci, učenicima, roditeljima, prosvetnim radnicima, ali i državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, kako bi se naše društvo sistemski borilo protiv ovog problema.

Brnabićeva je rekla da je ovo naša prva nacionalna platforma koja svima pruža mogućnost da prijave zlostavljanje dece, njihovo zanemarivanje, nasilje i eksploataciju. Platforma će, kako je rekla, kada je u pitanju zaštita svakog deteta predstavljati ogroman resurs čitavom društvu.

Za godinu dana je obukama na platformi “Čuvam te” pristupilo više od 44.000 registrovanih korisnika, a pokrenut je pilot-projekat u kojem učestvuje 12 osnovnih i 12 srednjih škola i u kojem će se pratiti efekti rada roditelja i nastavnika na platformi. Ministarstva su potpisala protokol o pružanju međusektorskih usluga na platformi “Čuvam te” i obavezala se na to da će koordinisano, posredstvom platforme, građanima pružati sve informacije u cilju sprečavanja nasilja, kao i da će zajedno kreirati obuke za nastavnike, učenike i roditelje na različite teme.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here