Vučić koristi Zoranu Mihajlović kao vrstu isturenog portparola da podseče krila socijalistima i Dačiću posle odličnog izbornog rezultata, rekao je politički analitičar Đorđe Vukadinović.

Iako su koalicioni partneri, između Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije ne prestaju prepucavanja. Socijalisti su presrećni zbog dobrih izbornih rezultata a Zorana Mihajlović, kao istaknuti predstavnik Srpske napredne stranke ih kritikuje zbog navodne nedovoljne lojalnosti vlasti čiji su i sami deo. O tome smo razgovarali sa političkim analitičarem Đorđem Vukadinovićem.

„Sa sigurnošću mogu da kažem da Ivica Dačić neće biti premijer“ rekla je Zorana Mihajlović, članica Predsedništva SNS navodeći da je generalno protiv koalicije naprednjaka sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS). Mihajlović je rekla da je došlo vreme da se vidi ko je za i ko hoće da zajedno radi u interesu zemlje, a ko samo govori da je za to, a radi drugačije.

Govoreći o socijalistima, Mihajlović je za rekla da je došlo vreme da se vidi ko je za i ko hoće da zajedno radi u interesu zemlje, a ko samo govori da je za to, a radi drugačije.

Ocenila je da pravo na slavlje ima samo predsednik Aleksandar Vučić, jer je napravio istorijski rezultat.

– Dva puta pobediti u prvom krugu na direktnim izborima, i to sa većim brojem glasova drugi put je istorijski rezultat. Bila sam na lokalu, obilazila Srbiju i mislim da bismo mi kao stranka trebalo da razgovaramo da vidimo šta se desilo. Mislim da smo mogli mnogo bolje kada je reč o rezultatima na parlamentarnim i beogradskim izborima – navela je Mihajlovićeva.

Mihajlović je ocenila da su mnoge partije na izborima zloupotrebile krizu u Ukrajini, a da su SNS i Vučić donosili odluke u interesu države, ne stranke.

– Što se tiče SPS, oni se raduju, ali nisam sigurna da su ostvarili pravu pobedu. Mislim da su stajali sa strane i palili patriotske vatre, a oni su naši koalicioni partneri i ako država donese teške odluke koje nisu popularne, ali su važne za državu, onda treba i te odluke da poštuju – istakla je Mihajlović.

Mihajlović očekuje “snažnu, jaku i otvorenu Vladu”, uz ocenu da je potrebno jedinstvo jer Srbiju “očekuje težak period i drugačija politička situacija u Evropi”.