Ministar Vulin prisustvovao obeležavanju trideset godina rada Muzeja žrtava genocida

0
148

„Zato što srpski narod nije govorio i nije znao ništa o Jasenovcu zato je doživeo da mu se ponovi Jasenovac kroz “Oluju”, kroz brojne druge zločine na prostorima bivše Jugoslavije u toku građanskog rata”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin na obeležavanju trideset godina rada Muzeja žrtava genocida.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Vulin, prisustvovao je danas obeležavanju trideset godina rada Muzeja žrtava genocida gde je rekao da su nam se zločini ponavljali zato što smo ćutali i napomenuo da je zadatak ove generacije političara stvaranje srpskog sveta kako se jasenovački genocid, „Oluja“ i martovski pogrom više ne bi ponovili.

Muzej žrtava genocida već 30 godina „čuva plamen sećanja, afirmiše znanje i osnovne etičke vrednost i utiče na kreiranje kulture sećanja na našem etničkom prostoru”. U odnosu na prošlu godinu Muzej je uspeo da utrostruči broj zaposlenih stručnjaka, dok je programski budžet te ustanove uvećan za 80 posto, što je rezultat prepoznavanja značaja muzeja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here