Patrijarh Porfirije – Veliki petak je dan stradanja

0
41

Pravoslavni arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski, sa svim arhijerejima Srpske Pravoslavne Crkve – sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima uputio je vaskršnju poslanicu u kojoj je podsetio da je Veliki petak dan stradanja, zatim je poželeo da se u svetu uspostavi mir, pozvao je na oprez kada je reč o svetskom globalnom poretku, a nije zaboravio da posebne pozdrave uputi i našoj dijaspori.

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije posebnu pažnju je poklonio i našoj dijaspori: “U vaskršnjoj radosti sa osobitom pastirskom brigom i odgovornošću upućujemo očinske pozdrave i molitve našim sestrama i braći u otadžbini i rasejanju, gde god da žive pravoslavni Srbi, a posebno onima na Kosovu i Metohiji, našoj duhovnoj i nacionalnoj kolevci, poručujući im da znamo njihova iskušenja i borbe, ali da će njihova majka Crkva uvek biti uz njih kao i do sada. Danas smo duhovno i molitveno sa svima vama na svakome mestu gde živite. Neka svaki pravoslavni dom bude obasjan svetlošću Vaskrsloga Hrista i osenjen snagom radosne pesme: „Hristos vaskrse iz mrtvih, smrću smrt uništi, i svima koji su u grobovima život darova!“

Srećan vam i Bogom blagosloven ovaj dan u koji smo se rodili za život večni! Sa ovim željama i molitvama Vaskrslome Gospodu Hristu želimo vam svako istinsko dobro i pozdravljamo vas najradosnijim pozdravom:

Hristos vaskrse — Vaistinu vaskrse!”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here