Srđan Milivojević – Veljko Belivuk je rekao da je član SNS-a

0
139

Veljko Belivuk je u predistražnom postupku rekao tužiocu da je on istaknuti član Srpske napredne stranke, izjavio je predsednik izvršnog odbora Demokratske stranke Srđan Milivojević.

Veljko Belivuk, ozloglašeni lider kriminalne grupe, svoju odbranu zasniva na negiranju kriminalnih aktivnosti uz poruku da je sve radio po nalogu predsednika Aleksandra Vučića. Svoj utisak o tim optužbama sa nama je podelio predsednik izvršnog odbora Demokratske stranke Srđan Milivojević.

Veljko Belivuk, vođa kriminalne grupe kojoj se na teret stavljaju najteži zločini, pred tužiocem dao je izjavu 7. februara, a tom prilikom izneo je odbranu povodom proširenja istrage za još dva ubistva – likvidacije Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića. Belivuk je tom prilikom negirao ubistva, rekavši da je navijačka grupa “Principi” nastala za potrebe i po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a potom se osvrnuo na žurku u “Grafičaru”, na kojoj je predsednik s navijačima pevao pesmu “A sad, adio”. Predsednika izvršnog odbora Demokratske stranke Srđana Milivojevića zamolili smo da prokomentariše koliko mu ove optužbe na Vučićev račun izgledaju realno.

Veljko Belivuk je najpre negirao izvršenje zločina, a tužilaštvo je ranije podrobno objasnilo na koji način i gde su se likvidacije desile. Reč je o muškarcima koji su se dugo vodili kao nestali, a pretpostavljalo se da su žrtve ovog klana, piše Nova.rs.

„Što se tiče ovih novih proširenja koja su stigla, želim da kažem da krivična dela niti sam vršio, niti učestvovao u njima, niti su mi poznata. Što se tiče ovog ostalog, osnivanje kriminalne grupe, znači ja moram po poslednji put da navedem da mi nismo bili organizovana kriminalna grupa, nego navijačka grupa. Navijačka grupa koja je nastala izlaskom mene i Miljkovića iz pritvora za potrebe i po nalogu Aleksandra Vučića. Ja sam više puta govorio šta smo mi radili i za sve to sam naveden lažovom na televiziji više puta od strane tog istog Aleksandra“, rekao je Belivuk na saslušanju pred Tužilaštvom za organizovani kriminal 7. februara 2022. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here