Ivica Dačić primio je ambasadora SAD Kristofera Hila

0
101

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas ambasadora SAD Kristofera Hila s kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji u Evropi i na Zapadnom Balkanu, ali i daljem razvoju srpsko-američkih bilateralnih odnosa.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom SAD-a Kristoferom Hilom i tom prilikom izrazio nadu da će se uspešna saradnja sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu nastaviti i tokom mandata ambasadora Hila, a da će dobri odnosi Srbije i SAD biti dodatno unapređeni.

Sagovornici su se složili da je za napredak i Srbije i celog regiona ključno očuvanje mira i stabilnosti, te da je u tom smislu podrška SAD od izuzetnog značaja. Razmenili su mišljenja o dijalogu Beograda i Prištine i saglasili se da otvorena pitanja u dijalogu treba da se rešavaju pod pokroviteljstvom EU.

Ambasador Hil je istakao da Zapadni Balkan dobro poznaje i da postoji veliki potencijal za privredni razvoj regiona, naglasivši da je neophodno raditi na boljoj promociji i privlačenju američkih investitora. Istovremeno je pozdravio inicijativu „Otvoreni Balkan“ i nameru Srbije da stavi ekonomska pitanja u fokus regionalne saradnje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here