Pavle Grbović – Politika koju Vučić vodi ka Kosovu nije dobra ali ni izdajnička

0
170

Nažalost ne mislim da je politika koju Aleksandar Vučić vodi prema Kosovu i Metohiji dovoljno dobra, ali ona nije izdajnička nego politikantska, izjavio je predsednik  Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana, Miroslavom Lajčakom, sa kojim je razgovarao o nastavku dijaloga između Beograda i Prištine, a posebno o značaju Briselskog sporazuma koji je potpisan pre devet godina, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike. Kako se navodi, Vučič je rekao da je od potpisivanja Briselskog sporazuma prošlo devet godina, a da i dalje nema napretka u implementaciji obaveza koje je preuzela Priština, pre svega u vezi sa osnivanjem Zajednice srpskih opština i dodao da Srbija očekuje da se postignuti dogovori poštuju i primene u punoj meri. Lidera Pokreta slobodnih građana Pavla Grbovića pitali smo da li je politika koju Beograd vodi ka Prištini dovoljno dobra ili samo zadovoljava dnevnopolitičke interese bez realnih mogućnosti da se srpski interesi na Kosovu i Metohiji zaštite na pravi način.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak izjavio je da će nastaviti da se u potpunosti angažuje na nastavku dijaloga pod okriljem Evropske unije bez daljeg odlaganja, dodavši da članice EU očekuju da dve strane, Beograd i Priština,  implementiraju sve što je dogovoreno u okviru procesa dijaloga u poslednjih deset godina, stoji dalje u saopštenju.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija podržava aktivnosti, napore i namere Miroslava Lajčaka da se politikom kompromisa dođe do rešenja, bez ultimatuma i nametnutih rešenja, u želji da se pokaže razumevanje i za njene državne i nacionalne interese, a ne samo za nacionalne interese Albanaca.

On je zahvalio Miroslavu Lajčaku na posvećenosti, dodajući da je on u Srbiju uvek dobrodošao, zaključuje se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here