Američka donacija Vojnomedicinskom centru Karaburma

0
74

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i ambasador SAD Kristofer Hil prisustvovali su danas u Vojnomedicinskom centru „Karaburma“ ceremoniji  primopredaje medicinske opreme koju su toj vojnoj zdravstvenoj ustanovi donirale Sjedinjene Američke Države. 

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i ambasador SAD-a u Srbiji Kristofer Hil prisustvovali su ceremoniji primopredaje medicinske opreme koju su Sjedinjene Američke Države donirale Vojnomedicinskom centru Karaburma. Ministar Stefanović se tom prilikom zahvalio ambasadoru Hilu na donaciji koja se sastoji od 64-slajsnog skenera i pokretnog rendgen aparata i rekao da je važno da naši vojnici uvek budu najbolje moguće zbrinuti, da znaju da imaju vojno zdravstvo koje brine o njima u svakom trenutku, ali i podsetio da vojno zdravstvo danas brine i o svim drugim građanima Srbije.

Ministar odbrane je, takođe, zahvalio i medicinskom osoblju i lekarima VMC „Karaburma“ na svemu što su činili za građane naše zemlje.

Ambasador Hil zahvalio je ministru Stefanoviću na prilici da poseti Vojnomedicinski centar Karaburma i da prisustvuje nečemu što označava razvoj saradnje. On je rekao da se raduje budućoj saradnji i dodao da će se truditi da vidi šta je to što još može biti učinjeno i posebno zahvalio na današnjoj prilici da upozna predstavnike vojnog zdravstva.

Komandant privremene vojne bolnice „Karaburma“ pukovnik dr Ivo Udovičić, tokom obilaska medicinske opreme, predstavio je njen značaj, kao i tok infrastrukturnih radova koji su prethodili. Ceremoniji su prisustvovali i načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Radivoje Anđelković, načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik Miroslav Vukosavljević, načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić, načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Nebojša Svjetlica, izaslanik odbrane SAD u Beogradu pukovnik Kori Šej i predstavnici Kancelarije za saradnju u oblasti odbrane SAD.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here