Srđan Milivojević – O smrti Vladimira Cvijana pitati Veljka Belivuka i Dijanu Hrkalović

0
226

Veoma je simptomatično da o smrti Vladimira Cvijana niko ništa nije pitao Veljka Belivuka koji je kazao da ima saznanja o njegovoj smrti kao ni  Dijanu Hrkalović, rekao je predsednik izvršnog odbora Demokratske stranke Srđan Milivojević.

Smrt Vladimira Cvijana dugo je obavijena velom tajne a javnost ne dobija dovoljno informacija od državnih organa, stav je predsednika izvršnog odbora Demokratske stranke Srđana Milivojevića.

O smrti Vladimira Cvijana, jednog od oponenata predsednika Aleksandra Vučića, javnost u Srbiji nije obaveštena veoma dugo. Prolazi dan za danom od kada smo saznali da je jedan čovek preminuo 2018. godine. Niko o njemu nije čuo ni reč prethodnih godina, a tišina o smrti toliko je glasna ovih nedelja da je nestvarna i neverovatna. Nekadašnji savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića, a zatim i predsednika Tomislava Nikolića, visokog funkcionera Srpske napredne stranke i jedinog protivkandidata Aleksandra Vučića na stranačkim izborima ikada, Vladimir Cvijan mrtav je već više od tri godine, javila je Al Džazira. Predsednika izvršnog odbora Demokratske stranke Srđana Milivojevića pitali smo koji su razlozi što vlast ne podeli sa javnošću više informacija o slučaju Cvijan.

Prema zvaničnim podacima, piše Al Džazira, telo Vladimira Cvijana pronađeno je 5. januara 2018. godine na desnoj obali Dunava, a prema nalazu obdukcije, preminuo je usled utapanja. Ako je verovati zvaničnim podacima, na telu nisu primećeni tragovi nasilja i zaključeno je da se radi o samoubistvu.

Ono što je užasno u celoj ovoj priči jeste činjenica da o ovoj smrti javnost nije obaveštena više od tri godine. U Srbiji je uobičajeno da se vesti o samoubistvima pojave u medijima bez obzira da li se radi o taksisti, učiteljici, sportisti, doktorki, mladićima ili devojkama. Iako to baš i nije preporučljivo. Cvijan je bio student generacije Pravnog fakulteta u Beogradu, advokat, savetnik dvojice predsednika, narodni poslanik, predsednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja, protivkandidat Vučiću na izborima za predsednika SNS-a. Ako on nije zaslužio da mu se ime pomene u novinama i na televizijama, onda ko jeste?

Cvijana je na večni put ispratio, izgleda, samo otac. On je potpisao i nalog za kremaciju, a urna sa njegovim pepelom je položena na beogradskom groblju Lešće. Na ploči piše samo ime, godina rođenja i godina smrti. Nema čak ni prezimena. Da je sve ove godine mrtav, to nisu znali ni njegova bivša supruga, niti sin. Kako je i zašto ovako nešto moguće? Ova priča je toliko jeziva da javnost otvoreno sumnja u njenu verodostojnost. Kome je odgovaralo da Cvijana više nema, ali i da se javnost ne obavesti da je preminuo? To nije bilo zanimljivo ni Advokatskoj komori, koja ga je izbrisala iz članstva šest meseci posle smrti. Zašto je ova smrt toliko čudna?

Mnogo toga je ovde u igri, a najgore je to što se ćuti. Za predsednika Srbije Aleksandra Vučića je, međutim, sve jasno – Cvijan se ubio, a oca je bilo sramota tog poteza i sahranio je sina u miru i tišini. Tačka i kraj. Tačku je taj isti Vučić stavljao godinama unazad na mnoge priče. Tako je uradio i sa Savamalom, Krušikom, Veljom Nevoljom… zaključila je Al Džazira.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here