Vučić – Teški razgovori s Nemačkom

0
69

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se ministarkom spoljnih poslova Nemačke Analenom Berbok sa kojom je razgovarao o mnogim važnim bilateralnim temama, kao što je evropska perspektiva Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa ministarkom spoljnih poslova Nemačke Analenom Berbok da razgovori nisu bili nimalo laki i da su razgovarali o mnogim važnim temama.

Aleksandar Vučić je izjavio da naša zemlja ima problem sa gasom i sa naftom.

Predsednik Srbije se u sredu sastao i sa kancelarom Nemačke Olafom Šolcom, sa kojim je odvojeni sastanak imao i premijer Kosova Aljbin Kurti.

Upitan o večeri koju je imao sa nemačkim kancelarom Šolcom i Kurtijem, rekao je da “neki” odbijaju da pričaju o Zajednici srpskih opština, ali nemački predstavnici su govorili da ono što je potpisano mora da se sprovede. Vučić je rekao da će razgovori Beograda i Prištine biti nastavljeni 13. maja.

Rekao je da je na sastanku sa Šolcom rečeno sve što je nemački kancelar potom izneo medijima – o Bosni i Hercegovini, Kosovu i oko sankcija Rusiji.

Vučić je najavio i razgovore sa političkim strankama u Srbiji kako bi se čulo njihovo mišljenje.

“Nadam se da ćemo uskoro, početkom juna, moći da govorimo sa predstavnicma svih partija i da čujemo šta je njihov stav”, rekao je on.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here