Potpisivanje komercijalnog ugovora sa korporacijom „Oracle“

0
76

U okviru četvrte industrijske revolucije u Kragujevcu će biti otvoren prvi specijalni centar za čuvanje podataka kompanije “Oracle”.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas u Kragujevcu potpisivanju komercijalnog ugovora sa korporacijom „Oracle“, čime ovaj globalni IT gigant otvara prvi regionalni centar u Jugoistočnoj Evropi u Data centru u Kragujevcu.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamenik šefa misije Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Džon Ginkl, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Ugovor je u ime korporacije „Oracle“ potpisao potpredsednik za klaud tehnologije i regionalni direktor za Severnu i Istočnu Evropu Kenet Johansen, a u ime Državnog data centra u Kragujevcu Danilo Savić, direktor Data Cloud Tehnology.

Potpisivanjem ovog ugovora stvara se nova perspektiva u razvoju sektora informaciono-komunikacionih tehnologija u Srbiji, a istovremeno se naša zemlja pozicionira kao regionalni IT lider.

Velika investicija, koju će korporacija „Oracle“ uložiti u ovaj regionalni centar, otvara dodatne mogućnosti za dalji razvoj.

Svako preduzeće u Srbiji imaće priliku da iskoristi prednosti performansi, bezbednosti i nižih troškova „Oracle“ klaud infrastrukture (OCI), podržavajući obim i rast industrija, uključujući zdravstvo, maloprodaju i bankarstvo.

Sklapanje partnerstva sa korporacijom „Oracle“, jednim od svetskih IT lidera, predstavlja još jednu potvrdu rezultata Vlade u sektoru digitalizacije i investiranja u najmoderniju infrastrukturu data centara, kadrovskih i tehničkih kapaciteta.

Ovo je takođe potvrda da je Srbija regionalni lider u digitalnoj transformaciji i dobar partner za strane investicije u oblasti IT i novih tehnologija, saopštila je Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here