Ana Brnabić boravila u jednodnevnoj poseti Dubaiju

0
109

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić boravila je danas u jednodnevnoj poseti Dubaiju.

Premijerka Srbije Ana Brnabić jednodnevnu posetu Dubaiju započela je sastankom sa šeikom Maktumom bin Muhamedom Al Maktumom, koji je potpredsednik Vlade, ministar finansija UAE i zamenik vladara Dubaija. Ovaj sastanak je prvi susret premijerke sa vladarskom porodicom Dubaija na tom nivou, a razgovoru, koji je održan u zgradi „Emirates Towers“, prisustvovao je i ministar za kabinetske poslove Muhamed bin Abdulah Al Karkavi.

Nakon sastanka, Brnabić i Al Karkavi potpisali su Memorandum o razumevanju o razmeni iskustava o razvoju i modernizaciji Vlade, koji predstavlja važan iskorak u bliskim bilateralnim odnosima Srbije i UAE. Cilj saradnje je razmena znanja, al i kokrekcija projekata. Krovni memorandum o razumevanju odnosi se na devet oblasti, među kojima su digitalna ekonomija, veštačka inteligencija, eUprave, kreativna industrija i nauka. Memorandum je dogovoren sa Kabinetom premijera UAE, a od 2018. godine do sada UAE su ovaj vid saradnje razvili sa 11 država, i to sa Španijom, Grčkom, Egiptom, Jordanom, Kostarikom, Senegalom, Sudanom, Kirgistanom, Irakom, Uzbekistanom i Kolumbijom.

Premijerka Brnabić je obišla i „Emirates Towers“, a potom i Muzej budućnosti, koji je otvoren u februaru. Zgrada od sedam spratova sadrži kombinaciju prostora za izlaganje eksponata posvećenih budućnosti i radionica za testiranje i razvoj tehnologija u nastajanju. Domaćin premijerki u obilasku bio je državni ministar za veštačku inteligenciju i digitalnu ekonomiju Omar bin Sultan Al Ulama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here