Mlađan Đorđević – Aleksandar Vučić je već počeo sa uvođenjem sankcija Rusiji

0
52

Aleksandar Vučić je već počeo sa uvođenjem sankcija Rusiji,  ocenio je Mlađan Đorđević, predsednik narodnog pokreta „Oslobođenje“.

Srbija navodno ne uvodi Rusiji sankcije ali je u Ujedinjenim nacijama glasala za rezolucije koje su protiv Rusije.  Mlađana Đorđevića, predsednika narodnog pokreta „Oslobođenje“, pitali smo o kakvoj je tu političkoj igri reč.

Nakon što je Aleksandar Vučić najavio da će se konsultovati sa svim strankama po pitanju zauzimanja stava o ratu u Ukrajini, oglasila se Milica Đurđević iz stranke “Zavetnici”. Ona je navela da je stav njene stranke po tom pitanju potpuno jasan i dosledan. „Ne smatramo da vreme treba da se računa u odnosu na ono pre i ono posle sastanaka sa Šolcom. Ne vidimo razlog da se spoljna politika menja zbog preporuka iz Berlina, koje nisu ništa drugačije od onoga što su bile i ranije“, navela je Đurđević. Ona smatra da bi uvođenje bilo kakvih sankcija Rusiji uvelo Srbiju u potpunu energetsku i ekonomsku nestabilnost i urušavanje sveukupnih geopolitičkih pozicija.

Milica Đurđević je rekla o eventualnom uvođenju sankcija Rusiji: „Svako ko misli drugačije i sumnja u raspoloženje građana uvek može da raspiše referendum po tom pitanju“, Podvlači da će se “Zavetnici” kao državotvorna opozicija uvek odazvati na svaki poziv od opšteg interesa. “Mi  smatramo da je o strateškim pitanjima Srbije neophodno razgovarati u Narodnoj Skupštini kao vrhovnom predstavničkom telu svih građana. Ne vidimo razloga da se kolektivno upada u paniku, a još manje da preuzimamo uloge u nekakvoj melodrami. Stav je jasan – sankcije nisu opcija. To je bila politika za koju su građani glasali na izborima. Svaka promena kursa predstavljala bi obezvređivanje volje naroda. Mi naše programske principe i političke stavove ne menjamo. Ako je potrebno da ih ponovimo na sastanku svih političkih činilaca u zemlji, naravno da ćemo to učiniti”, zaključila je Đurđević.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je situaciju u kojoj se nalazi Srbija kao užasno tešku i komplikovanu, nikada težu. On je posle sastanka sa Olafom Šolcom i šeficom nemačke diplomatije Analenom Berbok rekao da će početkom juna govoriti sa predstavnicima svih stranaka, konsultovati se sa njima i tražiti njihov stav. „Naša situacija je postala gotovo nemoguća“, rekao je predsednik Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here