Mirović uručio ugovore o sufinansiranju izgradnje, sanacije, rekonstrukcije

0
67

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore o sufinansiranju izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije i za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta na teritoriji Vojvodine.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 45 ugovora predstavnicima 31 lokalne samouprave o sufinansiranju izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije, i za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini. Reč je o ugovorima čija je ukupna vrednost milijardu i 227 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada opredelila gotovo 794 miliona, a ostatak lokalne samouprave.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić naglasio da je od ukupnog iznosa sredstava, za realizaciju 18 projekata za vodne objekte i pet projekata za objekte fekalne kanalizacije opredeljeno 665 miliona dinara, dok je vrednost 22 ugovora za uređenje atarskih puteva i otresišta 561, 8 miliona dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je podsetio na to da je sredstvima Vlade Srbije izgrađena fabrika vode u Vršcu, sredstvima Pokrajinske vlade u Kovačici, te da su toku pripreme za izgradnju i rekonstrukciju tri fabrike pijaće vode – u opštinama Temerin, Odžaci i Beočin, koje će, kako je najavio, biti završene za najviše godinu i po dana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here