Miroslav Parović – Albanski interes je Vučićev projekat „Otvoreni balkan“

0
77

Vladajuća većina u albanskom Parlamentu odbacila je Rezoluciju o priznanju genocida u Srebrenici jer joj je interes Vučićev projekat Otvoreni balkan u kojem se svi Albanci slobodno kreću u jedinstvenom prostoru, a Srbi bez Bosne i Hercegovine i Crne Gore u njemu ostaju razdrobljeni, ocenio je Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Albanski parlament nenadano je stao na stranu Srbije odbacujući Rezoluciju o priznanju genocida u Srebrenici. Šta je razlog takvog poteza pitali smo Miroslava Parovića iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Vladajuća većina u albanskom Parlamentu odbacila je Rezoluciju o priznanju genocida u Srebrenici koju je inicirao bivši premijer Salji Beriša. Protiv rezolucije glasao je 51 poslanik, a 15 glasova je bilo „za”. Beriša je posle glasanja optužio poslanike većine da su glasali po „nalogu Aleksandra Vučića”, prenose albanski mediji. Miroslava Parovića iz Narodnog slobodarskog pokreta zamolili smo da oceni potez albanskog parlamenta.

Bivši premijer Albanije  Salji Beriša je reagujući na odbacivanje Rezolucije o priznanju genocida u Srebrenici ocenio da „Albanija nikada nije bila više antialbanska, nego što je za vreme sadašnjeg premijera Edija Rame”.

„Zaboravili ste na krv 8.000 bosanskih muškaraca i dece i živote više od 100.000 Albanaca na Kosovu. Šta možete očekivati od roba Aleksandra Vučića? Kako vi Albanci možete tako da glasate?”, rekao je Beriša.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here