Vulin održao predavanje studentima Kriminalističko-policijskog univerziteta

0
56

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas predavanje studentima završne godine Kriminalističko-policijskog univerziteta i prisustvovao izvođenju praktične vežbe studenata.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je, nakon predavanja na Kriminalističko-policijskom univerzitetu na temu „Izazovi i suprotstavljanja savremenim oblicima kriminaliteta“, poručio studentima da iz univerziteta treba da izađu prvenstveno kao dobri i čestiti ljudi i kao sposobni, ozbiljni i odgovorni kadrovi, koji će svojim radom i znanjem dati pun doprinos u očuvanju sigurnosti i bezbednosti države i svih njenih građana.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova ostaje opredeljeno da nastavi sa ulaganjem u razvoj  Kriminalističko-policijskog univerziteta i formiranjem stručnih i profesionalnih kadrova koji će umeti da pruže adekvatan i pravovremeni  odgovor na sve savremene bezbednosne izazove”, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je podvukao da će studenti KPU uvek imati prioritet prilikom zapošljavanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova. „Naša velika potreba je da formiramo obrazovane, stručne kadrove koji će se posvetiti borbi protiv svih vidova kriminala i na taj način pružiti najbolju zaštitu svim građanima Republike Srbije“, poručio je studentima ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. „Država je tu da vam da najbolje uslove za obrazovanje i rad, da vam da svoje poverenje da ćete brinuti o našim građanima i da ćete čuvati njihovu bezbednost. Država je tu da vam obezbedi posao, u skladu sa obrazovanjem i činom, a vi to poverenje nikad ne smete prokockati i proneveriti. Učinite sve da kroz svoj budući rad opravdate ukazano poverenje i zadobijete poštovanje običnih  ljudi”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Rektor Kriminalističko-policijskog univerziteta prof. dr Zoran Đurđević istakao je da u ovoj visokoškolskoj ustanovi studentima predaju izuzetni i posvećeni profesori, privrženi policijskoj profesiji i studentima, kao i da je strateški cilj KPU da pruži svu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova u obrazovanju i formiranju najboljih kadrova. Rektor Kriminalističko-policijskog univerziteta zahvalio se ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu za svu pomoć i podršku koju KPU dobija.  Takođe, ovom prilikom, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je praktičnoj vežbi pod nazivom „Hapšenje pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem narkotika“, a koju su uspešno izveli studenti stručne grupe za kriminalistiku sa četvrte godine Kriminalističko-policijskog univerziteta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here