Vulin o navodnim ekspolozivnim napravama u školama

0
39

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem o jučerašnjim događajima kada je dojavljeno da su u velikom broju škola na teritoriji Beograda navodno postavljene eksplozivne naprave.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je tokom sastanka sa ministrom prosvete Brankom Ružićem povodom jučerašnjih dojava o bombama u školama širom Beograda  istakao da se protiv Srbije vodi specijalni rat u kojem nisu pošteđena ni deca i da naša država ozbiljno pristupa rešavanju problema lažnih dojava o bombama. „Učinićemo sve da se nastava odvija nesmetano, i da se završni ispiti i polaganje mature sprovedu u predviđenom roku i da se školska godina završi na vreme”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.  „Pripadnici policije izuzetno posvećeno i profesionalno, brzo i pravovremeno reaguju po svakoj prijavi o bombi i učiniće sve da se što pre uspostavi normalan sistem rada u školama“, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin, zahvalivši se svim roditeljima, deci i nastavnicima na razumevanju.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić zahvalio se ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu i pripadnicama policije na brzoj i pravovremenoj reakciji koju su pokazali tokom jučerašnjih događaja.  „Zahvalan sam na brzoj i pravovremenoj reakciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, a i na odličnoj saradnji i koordinaciji sa školama. U svim pregledanim školama ustanovljeno je da je dojava o bombi lažna. U školama u kojima je kontradiverzioni  pregled u toku, nastava će se odvijati onlajn. Prioritet je bezbednost naše dece i zaposlenih i to nećemo ugrožavati. Ovom prilikom želim da zamolim Ministarstvo unutrašnjih poslova da u postupanju i tokom KD pregleda prioritet imaju osnovne škole, pre svega zbog učenika u prvom ciklusu”, poručio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je na temu obezbeđivanja testova za polaganje mature poručio da će policija obezbeđivati materijal i čuvati tajnost sadržaja materijala i testova. Takođe, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je povodom predstojećih proslava maturskih večeri istakao da će pripadnici policije pojačati kontrolu saobraćaja i mladih vozača i apelovao na sve mlade da se u saobraćaju ponašaju savesno i odgovorno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here